Schermen en corona

Helaas heeft COVID-19 ook effect op het schermen gehad.
Nadat de vereniging voor bijna twee maanden was gesloten, mocht er weer buiten gesport worden. De anderhalve meter-regel moest hier nog wel in stand worden gehouden, wat partijtjes schermen niet mogelijk maakte omdat die afstand nooit te garanderen is. Als alternatief hebben we een aantal weken conditietraining, voetenwerk en andere bodyweight-oefeningen gedaan.
Vanaf vijf juni mochten alle leden tot 19 jaar weer partijtjes schermen, waar dan ook volop gebruik van was gemaakt.
Verder houden de trainers en het aanwezige bestuur nog wel zoveel mogelijk afstand. Ook is er desïnfecterende handzeep beschikbaar en worden alle leden gevraagd hun handen te wassen voor de training begint, om zo het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te verkleinen.

training buiten

Een foto gemaakt tijdens een van de buiten-trainingen toen er weer volop geschermd mocht worden.

Kerstballentoernooi 2015

Op 18 december hebben wij ons eerste Kerstballentoernooi gehouden.

Helaas konden een aantal schermers niet aanwezig zijn in verband met vakantie of andere omstandigheden, maar de meeste leden waren enthousiast aanwezig.

Onder het genot van sapjes, fris, kransjes, koekjes, chocolaatjes, chocomelk, waren alle ingrediënten aanwezig voor het schermen van een gezellig toernooi.

Er werd op 2 banen geschermd per groep.

Voor de 3 winnaars waren er medailles gedragen door "echte" kerstballen en ballen van chocolade.

Voor de 4de plekken was er een "echte"kerstbal en daarbij een kerstbal van chocolade.

Alle uitslagen kunnen jullie lezen onder het kopje uitslagen.

Het was in de eerste groep, Kuiken(s) en Benjamins een spannende strijd.

Het enig Kuikentje deed mee met de Benjamins en heeft zich kranig geweerd.

Zij kreeg in plaats van een medaille een grote zak met kerstsnoep met kerstballen er aan.

De punten lagen dicht bij elkaar bij de Benjamins en het was tot het eind een spannnende strijd.

Ook bij de tweede groep, de Pupillen, lagen de uitslagen dicht bij elkaar.

Sommige schermers stegen boven zichzelf uit, andere deden netjes mee.

In de derde groep, Cadetten, Junioren en Senioren waren er fanatieke floretters die met elkaar streden om de 1ste, 2de en 3de plek.

Daarnaast hadden we 3 Degenschermers die zich in het zweet hebben gewerkt.

Trainer Bozjidar, hulptrainster Ricky, "hulpje" Joeri en Dennis kregen nog een presentje om de feestdagen mee door te komen.

Bedankt voor jullie inzet!

Al met al een leuke afsluiting van het jaar 2015.

Allemaal fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst.

Op 8 januari 2016 starten we weer met de training op de bekende tijden.

Bestuur S.V. Desperado

Ricky Dijkstra Erelid van Desperado

Op 24 april 2015 is Ricky Dijkstra benoemd tot Erelid van Schermvereniging Desperado!

Zij kreeg een prachtige buitenplant en een heel mooie ereprijs.